top of page

Συστήματα Καμερών – Βιντεοεπιτήρησης – CCTV

ψψτω.png

Γιατί είναι χρήσιμο να τοποθετήσω κάμερες στον χώρο μου;
Τι μου προσφέρει ένα σύστημα βιντεοεπιτήρησης;

Τα συστήματα καμερών, καταγραφής εικόνας ή αλλιώς συστήματα βιντεοεπιτήρησης είναι απολύτως απαραίτητα προκειμένου να ελέγχουμε χώρους, αγαθά και τα άτομα που εισέρχονται ή που εργάζονται στους χώρους επιτήρησης χωρίς απαραίτητα την ανάγκη ανθρώπινης παρουσίας στον ίδιο χώρο ή και καθόλου.

Ένα σύστημα καμερών μπορεί να επεκταθεί και να καλύψει οποιαδήποτε εφαρμογή.

Από ένα απλό αυτόνομο σύστημα καταγραφής εικόνας (Stand Alone), σε εφαρμογές που υπάρχει η ανάγκη τόσο της καταγραφής εικόνας αλλά και η ύπαρξη προσωπικού ασφαλείας που μπορεί να ελέγχει και να αντιδρά σε κάποιο συμβάν ή ακόμα και σε εξειδικευμένες εφαρμογές, όπως Μουσεία ή Εκθεσιακούς χώρους που μπορεί να υπάρχει η ανάγκη να εντοπιστεί άμεσα η αφαίρεση είτε η απώλεια ενός, πχ. υψηλής αξίας έργου, άμεσα μόλις αυτό αφαιρεθεί από την θέση του.

Σταθμούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, πχ. Σταθμούς Τραίνων, Μετρό, κτλ., αν ένα αντικείμενο παραμείνει σε ένα σημείο που δεν επιτρέπεται τότε το προσωπικό ασφαλείας μπορεί να ελέγξει και να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις όπως πχ. μία βόμβα που μπορεί να υπάρχει σε μια ξεχασμένη βαλίτσα.

Όπως είπαμε και παραπάνω οι δυνατότητες είναι αμέτρητες.

Στην εταιρία μας έχοντας πολυετή εμπειρία στον σχεδιασμό και την εγκατάσταση συστημάτων καμερών – βιντεοεπιτήρησης έχουμε τη δυνατότητα σύμφωνα με τις ανάγκες σας να σχεδιάσουμε το ιδανικότερο για εσάς σύστημα.

Το σύστημα καταγραφής εικόνας αποτελεί έναν από τους πιο οικονομικούς τρόπους πρόληψης και αποτροπής διαρρήξεων και κλοπών.

Οι περισσότεροι διαρρήκτες, προτού αποφασίσουν να εισβάλουν, εξακριβώνουν τα μέτρα ασφαλείας ενός σπιτιού ή μίας επιχείρησης.

Ωστόσο, η ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας αρκεί από μόνη της ώστε να αποθαρρυνθούν οι επίδοξοι διαρρήκτες να εισβάλουν στο χώρο σας και να τραπούν σε φυγή, απαλλάσσοντας τον ιδιοκτήτη και την οικογένειά του από τον κίνδυνο που εγκυμονεί μία εισβολή για τη σωματική τους ακεραιότητα και κυρίως για τη ζωή τους.

Αποτροπή πιθανών υλικών ζημιών – βανδαλισμών

Η χρηματική επένδυση στην οποία θα χρειαστεί να προβεί ο ιδιοκτήτης σπιτιού ή επιχείρησης για την αγορά και τοποθέτηση ενός προηγμένου συστήματος βιντεοεπιτήρησης, αντισταθμίζεται και μάλιστα με το παραπάνω από τα οφέλη που αποκομίζει.

Ο διαρρήκτης στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα επιχειρήσει να παραβιάσει κάποιο σημείο του χώρου σας, προκαλώντας εκτεταμένη ζημιά στον εσωτερικό εξοπλισμό ενός σπιτιού ή καταστήματος.

Έτσι, ο ιδιοκτήτης σε περίπτωση διάρρηξης ενδέχεται να βρεθεί προ του θεάματος σπασμένων παραθύρων, διαλυμένων επίπλων και εξοπλισμών, κλπ.

Πέρα από το χρόνο που θα χρειαστεί για να αποκαταστήσει τις ζημιές, θα είναι αναγκασμένος να επωμιστεί και το όχι και τόσο αμελητέο κόστος τους.

Διαρκής σύνδεση με ένα άγγιγμα σε όλες σας τις συσκευές

Φυσικά στα συστήματα καταγραφής εικόνας και με τη χρήση της τεχνολογίας Internet που υπάρχει παντού σήμερα ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ελέγχει την εικόνα από τις κάμερες του ανά πάσα ώρα και στιγμή της ημέρας, 24 ώρες το 24ώρο, 365 ώρες το χρόνο.

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα ακόμα και να λαμβάνει ειδοποίηση με Push Notification ή με Email μόλις συμβεί κάποιο συμβάν, όπως Ανίχνευση Κίνησης ή Συναγερμός.

Και έτσι με ένα άγγιγμα να μπορεί να λάβει εικόνα από τον χώρο του σε πραγματικό χρόνο σαν να ήταν εκεί, είτε στον υπολογιστή του, είτε στο Smartphone του ή/και το Tablet του.

Σε περιπτώσεις που το σταθερό δίκτυο του χώρου (μέσω του παρόχου σταθερής τηλεφωνίας) που είναι εγκατεστημένο το σύστημα των καμερών δεν υπάρχει υψηλή ταχύτητα πρόσβασης στο Internet, υπάρχουν λύσεις συνδυασμένης λειτουργίας σταθερού Internet και Internet μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας (3G/4G και 5G)

Η ύπαρξη καμερών και συστήματος καταγραφής λειτουργεί αποθαρρυντικά για τον διαρρήκτη;

Η ύπαρξη αλλά και η σωστή λειτουργεία ενός συστήματος καταγραφής εικόνας – καμερών παίζουν καθοριστικό ρόλο για την αποτροπή διαρρήξεων σε κατοικίες, επιχειρήσεις και καταστήματα, καθώς ο επίδοξος διαρρήκτης δεν θα ρισκάρει να καταγραφεί σε ένα βίντεο το οποίο αποδεικνύει πως έχει πραγματοποιήσει διάρρηξη σε έναν χώρο ρισκάροντας έτσι να διωχθεί από τη δικαιοσύνη με ένα αδιαμφισβήτητα αποδεικτικό στοιχείο εναντίον του.

Είναι αυτονόητο δε ότι οι κάμερες και ίσως μια οθόνη που δείχνει εικόνα από αυτές, πρέπει να βρίσκονται σε εμφανές σημείο και να υπάρχουν προειδοποιητικές επιγραφές που να γνωστοποιούν στον επίδοξο δράστη ότι το σπίτι ή η επιχείρησή σας προστατεύονται από σύστημα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης.

Η ύπαρξη και μόνο των καμερών λειτουργεί ανασταλτικά στην ψυχολογία του εγκληματία, αποθαρρύνοντάς τον από το να επιχειρήσει να εισβάλει σε ένα χώρο και να καταγραφεί.

Είναι γεγονός ότι οι διαρρήκτες σπανίως αποφασίζουν να διαρρήξουν μία κατοικία ή ένα γραφείο που έχει εγκατεστημένο σύστημα καταγραφής εικόνας, καθώς τους φοβίζει το ενδεχόμενο να καταγραφούν στοιχεία που τους ενοχοποιούν.

Μελέτη του χώρου σας

Αναλαμβάνουμε να πραγματοποιήσουμε σωστή μελέτη και προσφορά που να ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες σας, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση!

Αδειούχος εξειδικευμένος ηλεκτρονικός – τεχνικός της ομάδας μας επισκέπτεται τον χώρο σας και αφού αναλύσει προσεκτικά όλα τα στοιχεία του, τα σημεία πρόσβασης αλλά και τις ανάγκες σας, σας προτείνει την ιδανικότερη για εσάς λύση.

Με γνώμονα τις ανάγκες, τον βαθμό ασφάλειας που απαιτείται, την αισθητική του χώρου και με την επιλογή των σωστών υλικών σας αποστέλλουμε την ολοκληρωμένη οικονομοτεχνική προσφορά μας.

Εφόσον η προσφορά μας γίνει αποδεκτή από εσάς, προχωράμε σε έγγραφη επικύρωση και στην τοποθέτηση του συστήματος ασφαλείας που έχετε επιλέξει.

bottom of page